Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu bir mülteci, 5 yaşındaki Suriye uyruklu çocuğu taciz ederken yakalandı. Olay karşısında öfkelenen mahalleli ortalığı ayağa kaldırdı. Öfkeli kalabalık araçları ters çevirirken bazı iş yerlerini ateşe verdi. 

Özel Harekat polisleri tarafından yakalanan şüpheli bölgeden uzaklaştırılırdı. Olay yerine getirilen TOMA kalabalığı dağıtmak için çaba sarfederken Valilik ve bazı siyasetçiler bildiri yayınlamaya devam ediyor. 

İşte Valilik'ten yapılan açıklama...

"30.06.2024 tarihinde ilimiz Danışmentgazi Mahallesinde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır. Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımızın itidalli davranarak, resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur."

Hükümete soru! Gücünüz bir tek garibana mı yetiyor? Hükümete soru! Gücünüz bir tek garibana mı yetiyor?

Taciz olayının ardından MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'in konuyla ilgili ''Türkiye'nin huzur ve güvenliği için Suriyeli misafirlerimizin mümkün olan en kısa sürede onurlu bir şekilde ülkelerine dönmelerinin sağlanması MHP olarak beklentimizdir.'' ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Hergün