Sosyal medya hesabından uğradığı silahlı saldırı girişimi hakkında açıklamalarda bulunan Asri Karaarslan Uzun, en büyük üzüntüsünün saldırganların bir zamanlar kendisinin de görev aldığı Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde aktif olarak yönetici sıfatında bulunmaları olduğunu dile getirdi. 

Sözlerine, "Değerli Ülküdaşlarım, arkadaşlarım, akrabalarım... Artık Türkiye'de sıradan olaylardan sayılan silahlı saldırılarla ne yazık ki bizde karşılaştık" diyerek başlayan Uzun, "Olayın 27 yıldır yaptığımız Türk Boyları Kültür Şöleni'nin başladığı gün planlanması ve Türkiye'nin en güvenilir yeri olması gereken adliyenin önünde olması ve ne yazık ki saldırıyı gerçekleştirenlerin yıllarca yöneticiliğini yaptığımız partimizin resmi yöneticilerinin olması en büyük üzüntümüzdür." ifadelerini kullandı. 

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ TÜRKİYE'NİN VE TÜRK MİLLETİNİN SİGORTASIDIR! 

Asri Karaarslan Uzun paylaşımında ayrıca, "Ülkücü hareket Türkiye'nin medeniyet iddialı umut hareketidir, Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye'nin ve Türk milletinin sigortasıdır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin içine sızmış, partiyi kendi ikballeri ve kariyer unsurları gibi gören üç beş yöneticinin ve bu yöneticilerin ayakçılığını yapan uyuşturucu müptelası kriminal tiplerin yaptıkları elbette kurumsal yapıdan ayrı değerlendirilmelidir. Bu vesileyle sadece Türkiye'den değil, başta Türk Dünyası olmak üzere Avrupa ülkeleri ve Amerika'dan arayan arkadaşlarımıza, ülküdaşlarımıza sevgilerimi gönderiyor saygılarımı sunuyorum. Var olun. Allah eksikliğini göstermesin." ifadelerini kullandı. 

Muğla'daki orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor Muğla'daki orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor

NE OLMUŞTU?

Asri Karaarslan Uzun geçtiğimiz günlerde Yalova Adliyesi'nin önünde MHP Yalova Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Serkan Bakır'ın silahlı saldırısına uğramıştı. Uzun, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, “Adliye önünde MHP ilçe başkan yardımcısı Serkan Bakır silahını çekip bana doğrulttu. O sırada silah tutukluk yaptı ve adliyeye benimle birlikte gelen iki genç yakınım saldırıyı önlemek için müdahale etmeye çalıştı. Birden silahı ateşledi ve iki yakınım yaralandı. Silahı çeken başkan yardımcısıydı yanında iki kişi daha vardı, bunlar da silahlıydı. Ben her yerde yalnız gezerim. Bugün tesadüfen iki yakınım benimle birlikte adliyeye gelmişti. Hedefte ben vardım o belliydi. Saldırıyı yapan kişi Belediye'de temizlik görevlisidir. Bunlar MHP’ye operasyon yapıyorlar. Çünkü kimse MHP yöneticisine silah çektirmez. Biz ayrıca bugün Türk Boyları Kültür Şöleni yapıyoruz. Tam da bugün yapılması ayrıca kabul edilemez.” söyleminde bulunmuştu. 

Editör: Haber Hergün