Yaz Okulu Eğitimi Yüz Yüze mi Olacak? Yaz Okulu Eğitimi Yüz Yüze mi Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredat taslağında milli bilince sahip bireylerin yetiştirilmesini hedefleyerek, çeşitli eklemeler ve güncellemeler yapıyor. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını taşıyan bu taslak, Filistin'deki insanlık dramından Türkiye-Ermenistan ilişkilerine ve Kıbrıs'a kadar pek çok önemli konuya geniş yer veriyor.

Yenilenen müfredatta, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersine, güncel gelişmeler ışığında önemli eklemeler ve güncellemeler yapıldı. Özellikle Türkiye'nin bölgesel konularına odaklanılarak, Filistin'deki son gelişmelere geniş yer verildi. Daha önce "Siyonizm Sorunu" olarak adlandırılan konu, artık "Siyonist hareketler, Filistin meselesi ve sömürgeciliğin değişen yüzü" şeklinde genişletildi.

'Pontus Meselesi, Ermeni Sorunu' başlıkları 'Asılsız Pontus İddiaları, Asılsız Ermeni İddiaları” şeklinde değiştirildi.

Taslakta, “Dağlık Karabağ Sorunu”, “Türkiye’nin deniz jeopolitiği”, “sığınmacı sorunu” gibi konular da güncellenerek yer aldı.

Yeni müfredat taslağında, öğretmenlerden "Kıbrıs'taki Türklerin uğradığı haksızlıklar" ile ilgili rapor hazırlamaları istenebilecek. Öğrencilerden, ASALA terör örgütünün şehit ettiği diplomatlar hakkında araştırma yapmaları ve verilen mücadelenin Türkiye’nin demokratikleşmesi sürecine etkileri üzerinde durmaları istenecek. Öğrenciler ders kapsamında bir de “Şehit Diplomatlar Albümü” oluşturacak.

PKK/PYD, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri üzerinden milli güvenliği tehdit eden unsurların ve terörle mücadelenin Türkiye’nin demokratikleşmesi sürecine etkileri üzerinde durulacak.

Öğrenciler, girişimci ve insani dış politika anlayışı çerçevesinde Türkiye’nin faaliyetleri ve diplomasi çabalarını yakından tanıma imkanı da bulacak. (TRT HABER)