Türkiye'de YouTube aboneliği pek çok ülkeye göre daha ucuz. Bu durumdan yararlanmak isteyen bazı kullanıcılar da Türkiye üzerinden YouTube Premium abonesi oluyordu. Ancak YouTube yetkilileri bu duruma bir son vermeye karar verdi. Türkiye'de ikamet etmeyen ama buradan üyelik alan kullanıcıların abonelikleri tek tek iptal etmeye başladı.

PREMİUM ABONELİKLERİ TEK TEK GİDİYOR!
Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan YouTube için yeni bir karar verildi.  Video paylaşım ve sosyal medya platformu olan Youtube, reklamsız izleme, müzik dinleme ve ekranı küçültme gibi ayrıcalıklar sunan Premium aboneliklerinde, kullanıcılarını bir yandan memnun etmeye çalışırken, bir yandan da aboneliklere yönelik kuralları da sıkı tutmaya devam ediyor.

Mahkeme'den Martı Tag kararı Mahkeme'den Martı Tag kararı

Sosyal medya platformlarından olan Reddit’teki üyelerinin ifadelerine göre, VPN kullanarak kendi ülke dışındaki ülkelerin Premium abonelik kullanan kişileri Youtube fark etti.

Youtube, VPN ayarlarını kullanarak kendi ülkelerine göre daha ucuz olan Ukrayna ve Türkiye gibi ülkelerin Premium’larını kullanan bazı izleyicilerin, aboneliklerine acımayarak iptal etti.

Editör: Burak Hakkı Polat