Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 32,30 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL 35,06 seviyesinde, sterlin/TL ise yüzde 0,1 artışla 41,3010'dan alıcı buluyor.

Dolar endeksi ise önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 104,7 seviyesinde bulunuyor.

Fed Faiz Oranını Sabit Tuttu
ABD'de enflasyonun yavaşlama sinyalleri vermesine rağmen, ABD Merkez Bankası (Fed) bu yıl için faiz indirim beklentisini 3'ten 1'e düşürdü. Bu karar, varlık fiyatlamalarında karışık bir seyir izlenmesine neden oldu. Fed, iki gün süren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

Başkent'te taksi ücretlerine zam! Başkent'te taksi ücretlerine zam!

Karar metninde, FOMC'nin yüzde 2'lik enflasyon hedefine yönelik "ılımlı" bir ilerleme kaydettiği ifade edildi. Geçen ayki metinde, bu hedefe yönelik ilerlemenin sağlanamadığı belirtilmişti. Fed'in projeksiyon grafiği, bu yıl için üç faiz indirimi ihtimalinin tamamen ortadan kalktığını gösterdi.

Powell'dan Enflasyon Açıklaması
Fed Başkanı Jerome Powell, toplantı sonrası yaptığı açıklamalarda, ABD'deki enflasyon verilerini "ilerleme" olarak nitelendirdiklerini ancak para politikasını gevşetmek için yeterli güvene sahip olmadıklarını belirtti. Bu açıklamanın ardından, para piyasalarında Fed'in eylül ayında faiz indirme ihtimali yüzde 66'ya, kasımda ise yüzde 98'e çıktı.

ABD Enflasyon Verileri Beklentilerin Altında
ABD'de dün açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre, mayıs ayında aylık bazda değişim olmazken, yıllık bazda yüzde 3,3 artışla beklentilerin altında kaldı. Bu, Temmuz 2022'den bu yana enflasyonun ilk kez aylık bazda değişim göstermediğini ortaya koydu.

Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve ÜFE verilerinin takip edileceğini belirtiyor. Teknik açıdan dolar endeksinde 105 ve 106 seviyeleri direnç, 104 ve 103 seviyeleri ise destek olarak öne çıkıyor.

Editör: Burak Hakkı Polat