Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte Dolar/TL kuru yükselişe geçti. Kısa haftaya 32,55 civarında başlayan Dolar/TL, gün içinde yüzde 1'e yakın artış göstererek 32,83 seviyesine ulaştı.

Merkezi Yönetim Bütçesi Fazla Verdi
Mayıs ayında merkezi yönetim bütçesi 219 milyar 409 milyon lira fazla verdi. Bu, Kasım ayından bu yana ilk kez bütçede fazla görülmesi anlamına geliyor. Ancak Ocak-Mayıs döneminde bütçe açığı 471 milyar 903 milyon lira olarak gerçekleşti.

Mehmet Şimşek'ten ''dezenflasyon'' mesajı Mehmet Şimşek'ten ''dezenflasyon'' mesajı

Tüketici Güven Endeksi Geriledi
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Haziran ayında tüketici güven endeksi yüzde 2,7 oranında azalarak 78,3 oldu. Bu düşüş, tüketici güveninde önemli bir gerilemeye işaret ediyor.

Vergi Reform Paketi Tamamlanıyor
Vergi reform paketinde sona yaklaşıldı. Düzenleme kapsamında çok uluslu şirketler vergiye tabi tutulacak. Ayrıca, asgari kurumlar vergisi ve gelir vergisi düzenlemeleri resmen hayata geçirilecek.

Merkez Bankaları Faiz Kararlarını Açıkladı
İngiltere, İsviçre, Norveç ve Brezilya'nın merkez bankaları faiz kararlarını açıkladı. İngiltere Merkez Bankası (BoE), 4 Temmuz'da yapılacak genel seçimler öncesinde politika faizini yüzde 5,25'te sabit tuttu. Norveç Merkez Bankası da politika faizini beklentilere paralel olarak yüzde 4,5'te sabit bıraktı. Brezilya Merkez Bankası ise devam eden faiz indirim sürecine ara verdi. İsviçre Merkez Bankası (SNB) ise politika faizini 25 baz puan düşürerek yüzde 1,25'e indirdi.

Editör: Burak Hakkı Polat