Erol Güngör vefat yıl dönümünde unutulmadı Erol Güngör vefat yıl dönümünde unutulmadı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'deki ADA Üniversitesi'nde düzenlenen uluslararası forumda konuşarak, Ermenistan'ı Fransa, Hindistan ve Yunanistan'ın silahlandırdığını iddia etti. Aliyev, bu ülkelerin Ermenistan'a karşı bir tehdit oluşturduğunu savundu ve bu durum karşısında Azerbaycan'ın sessiz kalmayacağını belirtti.

Aliyev, "Biz de oturup bekleyemeyiz. Bu tavrımızı Ermeni hükümetine ve bugün Ermenistan'a sahip çıkmaya çalışan taraflara açıkça ilettik. Kendimize yönelik ciddi tehdit görürsek ciddi önlemler almak zorunda kalacağız" dedi.

Ermenistan'la barış anlaşması imzalanması için yürütülen müzakerelere değinen Aliyev, "Barış anlaşması imzalanmasına hiçbir zaman olmadığı kadar yakınız. İşgal döneminde hiçbir zaman buna yakın olmadık. O zaman temel ilkelerde bile mutabık kalamıyorduk. Şimdi ise barış anlaşmasının nasıl olması gerektiği konusunda ortak bir anlayışa sahibiz. Sadece detayları çözmemiz gerekiyor. Ama elbette her iki tarafın da zamana ihtiyacı var" diye konuştu.