Lübnan'daki Hizbullah ile İsrail arasında artan gerilim, bölgedeki güvenlik durumunu kritik hale getirdi. Kuveyt Dışişleri Bakanlığı, bu gelişmeleri dikkate alarak vatandaşlarına Lübnan'a seyahat etmeme uyarısında bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin neden düştüğü açıklandı İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterinin neden düştüğü açıklandı

Bakanlık açıklamasında, "Bakanlık ayrıca, Lübnan'da bulunan ve acil bir ihtiyacı olmayan tüm vatandaşların mümkün olan en kısa sürede ülkeden ayrılmaları, ayrılamayacak olanların da derhal büyükelçilik ile temasa geçmeleri çağrısında bulunuyor" ifadelerine yer verildi.

İsrail-Hizbullah Gerilimi
Son günlerde Lübnan-İsrail arasındaki gerginlik hızla tırmanıyor. İsrail ordusu, 18 Haziran'da Lübnan'a yönelik muhtemel bir saldırı için operasyonel planları onaylamıştı. Bu planların ardından, İsrail Dışişleri Bakanı Isreal Katz, ertesi gün yaptığı açıklamada, "Hizbullah ve Lübnan'a karşı oyunun kurallarını değiştirmeye karar vereceğimiz ana çok yaklaştık. Topyekün bir savaşta Hizbullah yok edilecek ve Lübnan ağır darbe alacak" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Burak Hakkı Polat