DÜNYA

Orta Doğu'da yeni savaşa son 24 saat! "Hayatta kalmak istiyorsanız..."

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, Hizbullah'ın Tel Aviv'e yönelik saldırılarıyla Orta Doğu'da yeni bir savaşın eşiğinde olduğu iddia ediliyor. İşte detaylar...

7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de kan gölüne dönen İsrail saldırıları hız kesmeden devam ederken, Orta Doğu'da önemli gelişmeler yaşanıyor. Hizbullah'ın Tel Aviv'e yönelik saldırıları sonrası İsrail ordusunun, Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'ın yardımcısını öldürdüğü iddia edildi. Lübnanlı haber siteleri ve sosyal medya hesapları, Orta Doğu'da yeni bir savaşın 24 saat içinde başlayabileceğini belirtiyor. Hizbullah ise İsrail'i tehdit ederek "Hayatta kalmak istiyorsanız güneye kaçın" mesajını verdi.

Ekim ayında İsrail-Hamas arasında başlayan savaşa hızla dahil olan Lübnan'daki Hizbullah, kısa sürede İsrail'in kuzeyine birçok saldırı düzenledi. Tel Aviv ordusunun bu saldırılara karşılık olarak Hizbullah'ın lideri Nasrallah'ın yardımcısını öldürdüğü öne sürülürken, Lübnan haber siteleri Orta Doğu'da 24 saat içinde yeni bir savaşın başlayacağını ifade etti.

İsrail'in Kuzeyinde Yangınlar Büyüyor

Hizbullah tarafından fırlatılan roketler, İsrail'in kuzeyinde geniş çaplı yangınlara neden oldu. Yangınları söndürme çalışmaları sırasında ekiplerin yetersiz kaldığı ve İsrail'in takviye ekip talep ettiği bildirildi. İsrail medyası, Yukarı Celile'nin Kiryat Şimona bölgesindeki yangınlarda altı itfaiyecinin yaralandığını duyurdu.

Siyonistlerin Zararlı Çıkacağı Uyarısı

Kiryat Şimona ve Taberiyye'de hava sıcaklıklarının 43 dereceyi geçtiği belirtilirken, Celile ve Golan bölgelerinde 15 yangın noktası olduğu gözlendi. İran Dışişleri Bakanı Vekili Ali Bagheri Kani, İsrail'in Lübnan'a yönelik olası bir saldırısına karşı uyarıda bulunarak "Bu çatışmadan siyonistler zararlı çıkacak" dedi. Lübnan basınında ise İsrail ile Lübnan arasında çıkacak olası bir savaşın ABD tarafından şimdilik engellendiği yazıldı.

Hizbullah'ın Topyekün Savaş Tehdidi

Lübnan medyasının Telegram kanallarına dayandırdığı haberlerde, Hizbullah'ın topyekün bir savaş için son hazırlıklarını tamamladığı ifade edildi. Hizbullah destekçisi Telegram kanallarında yer alan tehdit mesajları dikkat çekiyor. En dikkat çeken mesaj ise "Hafta sonuna kadar vaktiniz var, hayatta kalamazsınız, size tavsiyem güneye kaçın" oldu. Bu tehditlerin nedeni olarak, Hizbullah'ın lideri Nasrallah'ın yardımcısı Hasdim Safi'nin öldürüldüğü iddia ediliyor. Ancak İsrail ve Beyrut yetkililerinden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.