Yemen'deki İran destekli Husiler, ABD Hava Kuvvetleri’nin dün Yemen’in başkenti Sana ve Sada bölgesine düzenlediği saldırıları yanıtsız bırakmayacağını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere hava kuvvetleri, dün Husilerin kontrolünde bulunan Sana ve Sada bölgesini hedef alan 15 hava saldırısı düzenledi. Savunma Bakanı Lloyd Austin konuya ilişkin açıklamasında, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait B-2 hayalet bombardıman uçaklarının Yemen’deki Husilerin kontrolündeki beş yeraltı silah depolama noktasına 'hassas saldırılar' düzenlediğini bildirdi. Austin, saldırılarda Husiler tarafından bölgedeki sivil ve askeri gemileri hedef almak için kullanılan türden silah bileşenlerini depolamak için kullanılan 'sertleştirilmiş' yeraltı tesislerinin vurulduğunu söyledi.

İsrail’in kuzeyine yönelik roketli saldırıda 2 kişi öldü çok sayıda yaralı! İsrail’in kuzeyine yönelik roketli saldırıda 2 kişi öldü çok sayıda yaralı!

İran destekli Husiler siyasi bürosundan yapılan açıklamada ise saldırıya ilişkin “Amerikan saldırganlığının karşılıksız kalmayacağını teyit ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi