27. Türk boyları kültür şöleni bu yıl da 12 ayrı bölgeden gelen gençlerimizle Yalova’da buluşuyor.

   27 yıl olmuş, dile kolay 27 yıl. Bırakın desteği engellemelerle geçmiş 27 yıl. En başta FETÖ alçağı kendilerinin yaptığı sözde Türkçe Olimpiyatları’nı gölgeliyor diye engellemek adına ellerinden geleni yaptılar. 

   Sadece 1 gün süren Türkçe Olimpiyatları adı altında yaptıkları 3 tane çocuğa Türkçe şiir okutma soytarılığından ileri gitmeyen organizasyon 15 Temmuz ile tarihe gömülen Türk tarihinin en aşağılık çetesiyle birlikte sonlandı.

   Doğu’dan Batı’ya, Güney’den Kuzey’e nerede bir Türk varsa 27 yılda Türkiye’ye geldiler, Yalova’da misafir edildiler. Sadece o bölgelerdeki gençler davet edilmedi.

   Siyasetçiler, sanatçılar, başta şairler olmak üzere edebiyatçılar, ressamlar ayrım yapılmadan her bölgeden, her ülkeden herkes davet edildi.

   Kızılderililer de geldi Gagavuzlar da, Yakut’tan, Altay’dan Doğu Türkistan’a, Çuvaşlardan Romanya’da yaşayan Tatarlara, Macarlardan Kırgız, Kazak, Özbek, Azerbaycan, İran Türkleri, Kaçkarlardan İlhanlılara kadar, Suriye Türkmenlerinden Kerkük, Musul başta olmak üzere Irak Türkleri Afganistan’da yaşayan Özbek, Türkmen, Hazarlardan, Tacikistan’da yaşayan Türkmenlere kadar Türkiye, Yalova Türk dünyasının buluşma noktası oldu. İnançlarına bakılmadan, dillerdeki ayrışmaya bakmadan kucakladık, bağrımıza bastık.

   
   Kıpçak, Oğuz demeden Karaçay, Balkar, Nogay, Çeçen, Avar, Abhaz, Acara, Adige gençleri bir araya getirdik. Tanışmalarını, kaynaşmalarını sağladık.

   Makedonya’dan Kosova’ya, Batı Trakya’dan Bulgaristan Türk gençlerini Türkiye’de ağırladık. Ağırlamaya da devam ediyoruz.

   Tüm bunlar olurken ne övgü bekledik ne de çıkarılan bin bir zorluk karşısında bir adım geri durduk.

   Bu sene daha verimli olsun diye bu organizasyonu 2’ye ayırdık. 17-23 Temmuz’da önce gençler bir araya gelecekler, sonra Ekim ayında Adriyatik’ten Çin seddine kadar Bütün Türk bölgelerindeki millet vekilleri, belediye başkanları, akademisyenler, gazeteciler, bölgelerdeki iş insanları, sanatçılar, yazarlar toplanacaklar.
Ne diyor büyük Yol başçı, bizim tabirimizle Türkmen ağası Dündar Taşer: “Doğruda birlik güzeldir, yanlışta da birlik güzeldir; Velhasıl birliğin kendisi güzeldir.”

   Var olsun Türk’ün birlik sevdası. Yaşasın Turan!