Yine Anadolu’nun buram buram Türklük tüten bacalarında baykuşlar ötmeye başladı.

Bir türlü vazgeçmeyecekler !

Türkleri Anadolu topraklarının göçmeni, işgalcisi, talancısı gösteren “Emperyalist Batın’ın” ağzıyla; saklı, gizli soylarının kin ve intikamı ile işin aslını anlamadan, düşünmeden çatal dillerini  çıkarmaya başladılar.

Burnumuzun dibinde İsrail ve ABD,  yeni bir harita çizmek için Orta Doğu’yu kan gölüne çevirirken, bu yeni haritada “Kürt Devleti” kuracağını ilan etmişken “normalleşme, barış” laflarını işlerine geldiği gibi anlayarak  ihanet kazanının altındaki  ateşi yeniden  yakmaya çalışıyorlar.

Bu sefer kazın ayağı öyle değil beyler !

Daha Sur’da 768 şehidimizin kanı kurumadı !

Daha 15 Temmuz’da FETÖ ihanetinin sebeb olduğu binlerce şehidin  hatıraları taptaze !

Ne sebeble olursa olsun,

İster yeni anayasa ister ekonomik sebebler ile dış kredi musluklarını açmak, BATI’ya  şirin  gözükmek için gerekçe uydurup süslemeye ve yeni bir ihanet sürecine kapı açmaya bu millet asla fırsat vermeyecektir.

Bin yıl önce gelmişiz güya Anadolu’ya (!).

Geldiğimizde Kürtler, Ermeniler, Rumlar varmış, onların vatanı imiş !

Bülent beyler böyle buyurmuş!

12 bin yıllık Göbeklitepe bile uyandırmadı ve utandırmadı bu arkadaşları.

Bu ikinci çözüm süreci ihanetine cesaretin bazı siyasilerde tek sebebi var :

FETÖ’nün siyasi kanadına dokunulmaması.

Korkuldu !

İktidar partisi çöker, muhalefet partileri çöker ortada parti  falan kalmaz diye !

Hapisaneler her ilde siyasiler ile dolar diye korktular !

Kağıt, kalem, irade siyasilerin elinde olduğu için kendilerine dokunmadılar.

353 generalinin 242’sini Balyoz, Ergenekon ve 15 Temmuz operasyonlarında kaybeden Ordumuzun yanında, bilinen tek bir siyasinin yakasına yapışılmadı. Yapışılamadı !

Yargı, Emniyet hallac pamuğu gibi atıldı ama siyasilere söğüt dalı ucuyla bile dokunulmadı.

Hem de siyasilerin çarşaf çarşaf videoları sosyal medya denizinde ortalara saçılmış iken. İltisakı bırakın iltihakın ve iş birliğinin aleni olduğu ilan edilmiş sözler arşivlerde hala duruyor.

Ne ak-pak tertemiz imişler maşallah (!).

Bebek katiline verilen mesajın içi doldurulmalıymış !

Damadı FETÖ’cü Bülent Bey’in  Sn. Bahçeli’ye aklı sıra “-ne veriyorsunuz ki ne istiyorsunuz ?” demeye getiriyor.

Verilecek zırnık bir şey yok hemşehrim !

Ama Türk’ün yurduna göz diken terör çete liderine ve mensuplarına ve de yandaşlarına  Sn. Devlet  Bey”in sözlerini “- teslim olun. Bu emperyalist kahpe vekâlet terörünüzü Anadolu topraklarına gömdük. Size, bu sonucu kabul ederek silahlarınızı bırakarak Türk adaletine teslim olma fırsatını veriyoruz. Orta Doğu’da milli refleksimizin gereğini yapmak üzere harekete geçmeden önce cephe gerisinde mide bulantısına sebeb olmayacağınızdan emin olmamız buna bağlı.” diye anlamak işlerine gelmiyor arkadaşların tabii.

İkinci çözüm süreci olursa acaba çıkacak af ve fırsatlardan bize ne düşer  diye heveslenen FETÖ bulaşığı siyasiler ve kalemşörler fazla heyecanlanıyorlar belli ki !

Yakında devletin artık kapımıza dayanan savaş tehditine karşı yaptığı, cephe gerisi çatlakları ve muhtemel ihanetleri önlemek için birlik adına yumuşama mesajlarının son şans ve son ikaz olduğu yakında anlaşılacaktır.

Unutulmasın ki savaş olma tehtitinin ortaya çıkması ve bölgemiz üzerinden dünyayı sarma ihtimalinin ciddiyeti ortaya iyice çıkınca alınacak tedbirler ve yapılacak hazırlıklar savaşın sebep olacağı yıkım ile elbet mukayese edilmez ama hiç de kolay olmayacaktır. 

Hakkı Şafak Ses